Lekkie placuszki bezglutenowe z ricottą i granatem. Idealne na śniadanie. Delikatnie i mięciutkie. Pyszne.
SKŁADNIKI:
150 g mieszanki mąk bezglutenowych Agluten
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka ksylitolu
150 g serka ricotta
50 g mleka roślinnego np. migdałowego
1 jajko
pestki granatu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Patelnie z nieprzywierającą powierzchnia bardzo dokładnie rozgrzej i nakładaj niewielkie ilości ciasta. Ciasto natychmiast posyp pestkami granatu i smaż placuszki z dwóch stron na zloty kolor.
Podawaj natychmiast polane miodem.
Smacznego :)
Jak tylko skończy się mój protokół autoimmunologiczny na pewno je zrobię ;) Wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne placuszki :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Nie jadłam takich bezglutenowych placuszkow. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:
Fit-healthylife.blogspot.com