poniedziałek, 27 kwietnia 2015
Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Lekka, pyszna i kolorowa sałatka z bezglutenowym makaronem, tuńczykiem i warzywami.
Idealna na lunch do pracy. Polecam gorąco!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
100 g makaronu - u mnie bezglutenowy penne z komosą Garofalo
1 mały brokuł
8-10 pomidorków koktajlowych
1 puszka tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i zahartuj.
Brokuła podziel na różyczki, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź. Pomidorki pokrój na połówki. Wymieszaj makaron z brokułami, pomidorkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odsączonym z zalewy tuńczykiem. Dopraw do smaku.
Odstaw na 30 minut by smaki się "przegryzły". Podawaj schłodzoną.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nie przepadam za tuńczykiem, ale tak apetycznie to wygląda.. raz się żyje :D
OdpowiedzUsuńWiosennie tak :) uwielbiam tuńczyka!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :) Zapraszam również do siebie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tuńczyka :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda :)
http://fit-healthylife.blogspot.com/