wtorek, 9 czerwca 2015

Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami

  Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami - bardzo delikatne, aromatyczne połączenie a przy tym syte i bardzo smaczne. Naleśniki można wykonać w tradycyjnej wersji np. z mąką orkiszową. Sezon szparagowy trwa wiec koniecznie spróbujcie!


SKŁADNIKI:
naleśniki (5 sztuk):
100 g mąki bezglutenowej (użyłam mieszanki Agluten)
2 jajka
300 ml mleka 

 1 łyżka oleju
szczypta soli

nadzienie:
300 g serka twarogowego homogenizowanego
1 pęczek szparagów
100 g wędzonego łososia
sól, pieprz



Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru.
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki.
Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik.
Podawaj na ciepło lub na zimno.


3 komentarze:

  1. Dzisiaj po raz pierwszy jadłam szparagi ale białe i jakoś mnie nie oczarowały. Może w takiej wersji naleśnikowej byłyby smaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń