Pyszne owsiane crumble z gruszką. Deser, którego reklamować nie trzeba...
SKŁADNIKI:
10 dag płatków owsianych
6 dag maki razowej
12 dag masła roślinnego
10 dag cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki cynamonu
2 gruszki
Gruszki obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Składniki na kruszonkę zagnieść razem rękami i posypać deser. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut.
Rewelacyjnie smakuje z sorbetem gruszkowym...
SMACZNEGO :)

szybko, smacznie i pożywnie! świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nie trzeba - on reklamuje sie sam :)
OdpowiedzUsuńpyszności!
OdpowiedzUsuńkurcze, nie wyobrażam sobie jeść tego z masłem roślinnym. Może mam małą jednak wyobraźnię :D Pozdrawiamy Tapenda
OdpowiedzUsuńDlaczego nie mam takich małych, fajnych naczyń żaroodpornych? :( Już by stały w piekarniku z gruszką :)
OdpowiedzUsuńowsianą kruszonkę porwałam od Ciebie i przykryłam jabłka z rodzynkami. Pycha, pozwól, że poślę przepis dalej :)
OdpowiedzUsuń