czwartek, 12 kwietnia 2012
Kurczak po chińsku
Bardzo proste i szybkie danie, dla każdego i na wszelką okazję. Lekkie i pełnowartościowe. Polecam.
SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka
1 op. mieszanki chińskiej (mrożonej)
słodki sos chilli
3 łyżki sosu sojowego
papryka ostra, chilli
pieprz, czosnek
1 łyżka oleju sezamowy do smażenia
Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miseczki. Wlewamy sos sojowy, paprykę, czosnek , pieprz i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut.
Na gorącą patelnie wlewamy olej, wrzucamy kurczaka z cała marynatą i smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskim i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była ale dente. Na koniec dodajemy słodki sos chilli.
Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szybkie , proste, a jakże smaczne;)
OdpowiedzUsuńkolorowo, zdrowo, lekko!
OdpowiedzUsuńze smakiem i szybko.
Smaczne, kolorowe i lekkie danie - w sam raz na wiosne!
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie dania. Pysznosci! :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię takie kolorowe i lekkie pyszności :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście- szybkie i pyszne :)
OdpowiedzUsuń