środa, 4 kwietnia 2012

Jajka faszerowane na raszponce - wersja light



Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado, lekkie i pyszne. Idealne na wielkanocny stół.
Wielkanoc to dla mnie święta, w których łatwiej przygotować lżejsze i dietetyczne potrawy. Zamiast majonezu jogurt, wartościowe białko i warzywa...
Potem wyrzuty sumienia z powodu większego kawałka sernika będa mniejsze ;)


SKŁADNIKI:
4 jajka
1 puszka tuńczyka
1 awokado
1 łyżka kaparów
jogurt grecki light
sól, pieprz do smaku
warzywa do dekoracji


Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wpoprzek i delikatnie wyjąć żółtka.
Awokado obrać i pokroić w małą kosteczkę, dodać żółtka, tuńczyka i kapary. Wszystko dokładnie rozdrobnić widelcem i wymieszać na pastę. Dodać około 2-3 łyżek jogurtu greckiego i doprawić do smaku.
Raszponkę umyć, osuszyć i ułożyć na głębokim talerzu.
Białka jajek ułożyć na raszponce napełnić farszem i udekorować warzywami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz