wtorek, 2 lipca 2013

Lekki dip z rzodkiewką


Dip, który doskonale pasuje na lato. Lekki, orzeźwiający jako dodatek do chrupiących warzyw czy grissini. Ja go przygotowałam w Speedcooku w niecałą minute...
Jeśli dodacie mniej rzodkiewek otrzymacie bardzo smaczna pastę do kanapek :)

 Warto poeksperymentować ;)


SKŁADNIKI na 4 porcje:
100 g polędwicy drobiowej
250 g chudego sera twarogowego
1 pęczek rzodkiewek
sól, pieprz do smaku


Wszystkie produkty umieść w wysokim naczyniu i dokładnie zmiksuj blenderem lub w melakserze.
Dopraw do smaku ( ja nie dodawałam soli). Odstaw do lodówki na godzinę i podawaj.

Dla użytkowników speedcooka: wrzuć wszystkie produkty do misy i zmiksuj (obroty 8, 30 sekund), Dalej postępuj jak powyżej.

Smacznego :)

1 porcja (ok. 140 g) zawiera średnio:

energia: 100 kcal
białko: 17,5 g
węglowodan1,27g
tłuszcze: 1,8 g
cholesterol: 19,5 mg


5 komentarzy:

  1. ej, aleś to wymyśliła! :) ale muszę spróbować, bo zapowiada się genialnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo, bardzo ciekawy pomysł na dip. ja lubię robić różne takie do jajek i myślę, że ten także świetnie sie sprawdzi.

    OdpowiedzUsuń
  3. nie przepadam za rzodkiewkami, ale fakt jest taki, że apetycznie się prezentuje :>

    OdpowiedzUsuń