poniedziałek, 17 listopada 2014
Kasza jaglana z miodem i orzechami
Kasza jaglana z miodem i orzechami. Banalny przepis na rozgrzewające, pyszne i pełne energii śniadanie. Idealne na początek długiego tygodnia :)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
50 g kaszy jaglanej
1/4 szklanki mieszanych orzechów (30g)
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki kurkumy
cynamon
Kaszę wypłucz i ugotuj z dodatkiem kurkumy. Do ugotowanej kaszy dodaj orzechy, cynamon i miód. Zjedz na ciepło.
1 porcja zawiera średnio:
energia: 398 kcal
białko: 10 g
węglowodany: 49 g
błonnik: 4 g
tłuszcze: 19 g
cholesterol: 26 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Znakomicie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńkasza jaglana pełna orzechów to dla mnie zawsze danie na poprawe humoru!
OdpowiedzUsuńMoze ciekawie smakować. Spróbuje :)
OdpowiedzUsuńBardzo zachęcająco! :)
OdpowiedzUsuńdo zrobienia jutro koniecznie! :)
OdpowiedzUsuńSuper ale coś za słodkie mi wyszło XDDD
OdpowiedzUsuń