poniedziałek, 17 listopada 2014

Kasza jaglana z miodem i orzechami






Kasza jaglana z miodem i orzechami. Banalny przepis na rozgrzewające, pyszne i pełne energii śniadanie. Idealne na początek długiego tygodnia :)

SKŁADNIKI na 1 porcję:
50 g kaszy jaglanej
1/4 szklanki mieszanych orzechów (30g)
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki kurkumy
cynamon


Kaszę wypłucz i ugotuj z dodatkiem kurkumy. Do ugotowanej kaszy dodaj orzechy, cynamon i miód. Zjedz na ciepło.


1 porcja zawiera średnio:

energia: 398 kcal
białko: 10 g
węglowodany: 49 g
błonnik: 4 g
tłuszcze: 19 g
cholesterol: 26 mg



6 komentarzy:

  1. kasza jaglana pełna orzechów to dla mnie zawsze danie na poprawe humoru!

    OdpowiedzUsuń
  2. Moze ciekawie smakować. Spróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. do zrobienia jutro koniecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super ale coś za słodkie mi wyszło XDDD

    OdpowiedzUsuń