środa, 5 listopada 2014

Pudding jaglany z bananem i kakao



Pudding jaglany z bananem i kakao - zdrowa, rozgrzewająca propozycja na pyszne, energetyzujące śniadanie. Idealne na jesienne. chłodne poranki.

SKŁADNIKI na 1 porcję:
3 łyżki kaszy jaglanej
1 średni banan
1 szklanka mleka roślinnego (250 ml)
1 łyżeczka ciemnego kakao
1 łyżeczka cynamonu
ew. stewia do smaku
1 łyżka posiekanych migdałów


Kaszę przepłucz gorącą wodą. Ugotuj na mleku, na małym ogniu przez ok. 15 minut, cały czas mieszając. 5 minut przed końcem do kaszy dodaj łyżeczkę kakao, cynamon oraz rozgniecionego widelcem banana, całość wymieszaj. Posyp migdałami. Jedz ciepłe :)

1 porcja zawiera średnio:
energia: 386 kcal
białko: 15 g
węglowodany:65 g
błonnik:4 g
tłuszcze: 8 g


5 komentarzy:

  1. kocham jaglaną w wersji z bananem i gorzką czekoladą, lub własnie kakao. pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaglana jest najlepsza! Świetne wartości odżywcze i miliony sposobów na jej podanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł. Dopiero odkrywam kaszę jaglaną, chętnie spróbuję przepisu.

    OdpowiedzUsuń