Pudding jaglany z bananem i kakao - zdrowa, rozgrzewająca propozycja na pyszne, energetyzujące śniadanie. Idealne na jesienne. chłodne poranki.
SKŁADNIKI na 1 porcję:
3 łyżki kaszy jaglanej
1 średni banan
1 szklanka mleka roślinnego (250 ml)
1 łyżeczka ciemnego kakao
1 łyżeczka cynamonu
ew. stewia do smaku
1 łyżka posiekanych migdałów
Kaszę przepłucz gorącą wodą. Ugotuj na mleku, na małym ogniu przez ok. 15 minut, cały czas mieszając. 5 minut przed końcem do kaszy dodaj łyżeczkę kakao, cynamon oraz rozgniecionego widelcem banana, całość wymieszaj. Posyp migdałami. Jedz ciepłe :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 386 kcal
białko: 15 g
węglowodany:65 g
błonnik:4 g
tłuszcze: 8 g
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńjaglanka na słodko to jest to!
OdpowiedzUsuńkocham jaglaną w wersji z bananem i gorzką czekoladą, lub własnie kakao. pycha!
OdpowiedzUsuńJaglana jest najlepsza! Świetne wartości odżywcze i miliony sposobów na jej podanie! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Dopiero odkrywam kaszę jaglaną, chętnie spróbuję przepisu.
OdpowiedzUsuń