Bardzo szybka i prosta zupa. Zdrowa i niskokaloryczna, ale tym samym pożywna. Idealna na chłodne dni i te w których brakuje czasu niemal na wszystko...
SKŁADNIKI:
1 mała dynia (do1,5 kg)
1 mała dynia (do1,5 kg)
3 marchewki
1 mała cebula
Sól ,pieprz, imbir, czosnek, kurkuma
Pestki dynii
Dynie i marchew obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, zalej wodą do wysokości warzyw i gotuj do miękkości. Zupę zmiksuj, dopraw do smaku. Podawaj posypaną pestkami dynii.
Nie ma nic lepszego jesienną porą niż pełna micha takiej dyniowej zupy :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńświetna konsystencja tej zupy!
OdpowiedzUsuńRozgrzewająca :>
OdpowiedzUsuńGdy widzę zupy z dyni to, aż chce mi się płakać bo mi nie wychodzi :(
OdpowiedzUsuń