środa, 7 stycznia 2015
Kasza jaglana z pomarańczą i figami
Zdrowe, pyszne bezglutenowe śniadanie :) Idealny sposób na wykorzystanie pozostałości kaszy jaglanej. Polecam gorąco.
SKŁADNIKI:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 pomarańcza
2 suszone figi
1 łyżeczka miodu
1 łyżka posiekanych orzechów
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki i pokrój w małe kawałki. Figi pokrój w paseczki.
Kaszę jaglaną wymieszaj z owocami i miodem. Podawaj posypane orzechami.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 378 kcal
białko: 9 g
węglowodany: 74 g
błonnik: 8 g
tłuszcze: 8 g
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kasza jaglana jest przepyszna, a już z dodatkiem owoców i orzechów to w ogóle niebo w gębie. ;)
OdpowiedzUsuńfiga i pomarańcza mniam!! Ps. piękna " misa "
OdpowiedzUsuńLubię kaszę jaglaną, ale figi jem tylko świeże, suszone w ogóle mi nie smakują.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana jednak smaczna jest :D Z tymi dodatkami nie mogło być inaczej :D
OdpowiedzUsuńta pomarańcza na pewno dodawała orzeźwienia do całości :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę wypróbować kaszę jaglaną w takim zestawieniu, bo prezentuje się przepysznie :)
OdpowiedzUsuń