czwartek, 9 lipca 2015

Komosa ryżowa z miodem, borówkami i bananem

Bardzo proste, smaczne, zdrowe i bezglutenowe śniadanie. Komosa ryżowa czyli quinoa ( u mnie tri colore) z dodatkiem świeżych borówek, banana i uprażonych migdałów. Pyszne, energetyczne śniadanie :-)

SKŁADNIKI na 1 porcję:
3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1 mały banan
1/2 szklanki borówek
1 łyżka miodu
1 łyżka płatków migdałowych

Płatki upraż na suchej patelni . Banana pokrój w kostkę, wymieszaj z komosą, miodem i borówkami.  Przed podaniem posyp podprażonymi migdałami.

Smacznego :-)




6 komentarzy:

  1. Wygląda bosko, komosy jeszcze nie jadłam, a borówki uwielbiam więc zapewne wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Weszłam tu do Ciebie i tak sobie oglądam, czytam i zapisuje ciekawe przepisy! Interesują mnie te makarony ZERO DIET, ale link który podałaś w notce pod nimi nie działa :( A chętnie bym się skusiła na jakieś makarony!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne! Jednak komosa na slodko jest jeszcze lepsza niz na slono!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne! Jednak komosa na slodko jest jeszcze lepsza niz na slono!

    OdpowiedzUsuń