Bardzo proste, smaczne, zdrowe i bezglutenowe śniadanie. Komosa ryżowa czyli quinoa ( u mnie tri colore) z dodatkiem świeżych borówek, banana i uprażonych migdałów. Pyszne, energetyczne śniadanie :-)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1 mały banan
1/2 szklanki borówek
1 łyżka miodu
1 łyżka płatków migdałowych
Płatki upraż na suchej patelni . Banana pokrój w kostkę, wymieszaj z komosą, miodem i borówkami. Przed podaniem posyp podprażonymi migdałami.
Smacznego :-)
Wygląda bosko, komosy jeszcze nie jadłam, a borówki uwielbiam więc zapewne wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :-)
OdpowiedzUsuńWeszłam tu do Ciebie i tak sobie oglądam, czytam i zapisuje ciekawe przepisy! Interesują mnie te makarony ZERO DIET, ale link który podałaś w notce pod nimi nie działa :( A chętnie bym się skusiła na jakieś makarony!
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńPyszne! Jednak komosa na slodko jest jeszcze lepsza niz na slono!
OdpowiedzUsuńPyszne! Jednak komosa na slodko jest jeszcze lepsza niz na slono!
OdpowiedzUsuń