piątek, 31 lipca 2015

Sałatka z borówkami i mozzarellą


Sałatka z borówkami, mozzarellą i awokado z dodatkiem migdałów. Połączenie borówek i delikatnej mozzarelli jest naprawdę przepyszne, a dodatek awokado i migdałów czyni tą sałatkę naprawdę wyjątkową w smaku. Wszystko podane na świeżej mieszance sałat z miodowym winegretem. Pyszne i lekkie, letnie danie.

SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 op. mieszanki sałat

1 miękkie awokado
1 szklanka borówek
1 kulka mozzarelli (użyłam light)
2 łyżki opłatków migdałowych
miodowy winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy z oliwek



Sałaty rozłóż na talerzu. Mozzarellę i awokado pokrój  i ułóż na sałacie.Posyp borówkami.
Do filiżanki wlej miód i dodaj ocet, wymieszaj. Dolej olej i wymieszaj ponownie do połączenia składników. Przygotowanym sosem polej sałatkę.
Wierzch sałatki posyp płatkami migdałowymi.

Smacznego :)





4 komentarze:

  1. Uwielbiam tą sałatkę :) tylko zamiast mozzarelli dodaję fetę. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mozzarelę i borowki bardzo lubie )

    OdpowiedzUsuń