piątek, 31 lipca 2015
Sałatka z borówkami i mozzarellą
Sałatka z borówkami, mozzarellą i awokado z dodatkiem migdałów. Połączenie borówek i delikatnej mozzarelli jest naprawdę przepyszne, a dodatek awokado i migdałów czyni tą sałatkę naprawdę wyjątkową w smaku. Wszystko podane na świeżej mieszance sałat z miodowym winegretem. Pyszne i lekkie, letnie danie.
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 op. mieszanki sałat
1 miękkie awokado
1 szklanka borówek
1 kulka mozzarelli (użyłam light)
2 łyżki opłatków migdałowych
miodowy winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy z oliwek
Sałaty rozłóż na talerzu. Mozzarellę i awokado pokrój i ułóż na sałacie.Posyp borówkami.
Do filiżanki wlej miód i dodaj ocet, wymieszaj. Dolej olej i wymieszaj ponownie do połączenia składników. Przygotowanym sosem polej sałatkę.
Wierzch sałatki posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam tą sałatkę :) tylko zamiast mozzarelli dodaję fetę. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńwspaniała sałatka!
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńMozzarelę i borowki bardzo lubie )
OdpowiedzUsuń