sobota, 18 lipca 2015
Pierś kurczaka z grilla w rozmarynie
Pierś kurczaka z grilla w lekko słodkiej, rozmarynowej marynacie. Dzięki niej mięso jest niezwykle aromatyczne i delikatne, lekko słodkie w smaku…i pięknie pachnie rozmarynem…Polecam gorąco
SKŁADNIKI:
marynata:
sok z 1 pomarańczy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu winnego
50 ml oliwy rozmarynowej
pierś kurczaka
Wszystkie składniki marynaty umieść w słoiczku, szczelnie zamknij i wstrząsaj nim przez kilkanaście sekund. Piersi z kurczaka zalej marynatą i odstaw w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Zamarynowane piersi połóż na tackach aluminiowych do grilla i grilluj na złoty kolor.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wygląda ten kurczak :)
OdpowiedzUsuń