czwartek, 21 listopada 2013
Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek
Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek - niezwykle prosta i szybka. Lekka, zdrowa, wysokobiałkowa - wzbogaci i urozmaici tradycyjne kanapki. Pasta nadaje się także do faszerowania jajek czy awokado. Kolejna zaletą jest, że można ją modyfikować na wiele sposobów...Polecam gorąco!
SKŁADNIKI:
2 jajka ugotowane na twardo
100 g łososia wędzonego
1/2 awokado
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
przyprawy: cytryna, sól, pieprz, lubczyk
Jajka, awokado i łososia drobno posiekaj. Dodaj jogurt, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Idealnie smakuje na ciepłych tostach :)
Smacznego :)
100 g pasty zawiera średnio:
energia: 146 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 2 g
błonnik: 0,5 g
tłuszcze: 9,6 g
cholesterol: 264 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Super przepis ;)
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona pasta na kanapki! :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńZ każdym kolejnym Twoim postem stwierdzam, że mogłabym mieć taką siostrę, jak Ty :D
OdpowiedzUsuńA ja zawsze chciałam mieć siostrę! :))
Usuńbardzo fajna pasta, jestem ciekawa połączenia łosoś-awokado :)
OdpowiedzUsuńbardzo w moim stylu taka pasta ;)
OdpowiedzUsuń