czwartek, 21 listopada 2013

Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek



Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek - niezwykle prosta i  szybka. Lekka, zdrowa, wysokobiałkowa -  wzbogaci i urozmaici tradycyjne kanapki. Pasta nadaje się także do faszerowania jajek czy awokado. Kolejna zaletą jest, że można ją modyfikować na wiele sposobów...Polecam gorąco!

SKŁADNIKI:
2 jajka ugotowane na twardo
100 g łososia wędzonego
1/2 awokado
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

przyprawy: cytryna, sól, pieprz, lubczyk

Jajka, awokado i łososia drobno posiekaj. Dodaj jogurt, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Idealnie smakuje na ciepłych tostach :)

Smacznego :)

100 g pasty zawiera średnio:
energia: 146 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 2 g
błonnik: 0,5 g
tłuszcze: 9,6 g
cholesterol: 264 mg

7 komentarzy:

  1. Z każdym kolejnym Twoim postem stwierdzam, że mogłabym mieć taką siostrę, jak Ty :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja zawsze chciałam mieć siostrę! :))

      Usuń
  2. bardzo fajna pasta, jestem ciekawa połączenia łosoś-awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo w moim stylu taka pasta ;)

    OdpowiedzUsuń