


Chrupiąca granola z orzechami - czy może być coś lepszego na pyszne, zdrowe i sycące śniadanie?
Dzięki dodatkowi białka płatki i orzechy są naprawdę mega chrupiące i granola smakuje wspaniale.
Rewelacyjna z dodatkiem jogurtu, mleka czy dodatek do deserów. Gorąco Wam polecam :)
SKŁADNIKI:
250 g płatków owsianych (użyłam bezglutenowych)
200 g orzechów (u mnie nerkowiec, włoskie, migdały)
50 g pestek dynii
50 g pestek słonecznika
2 białka
40 g miodu
3 łyżki stewii
30 g oleju kokosowego
Olej koksowy rozpuść razem z miodem.
Wszystkie składniki wymieszaj razem i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 170ºC około 30 minut mieszając parę razy w trakcie pieczenia. Gotową mieszankę wsyp do szczelnego pojemnika.
Taką granolę można przechowywać kilka miesięcy.
energia: 164 kcal
białko: 8 g
węglowodany: 12 g
błonnik: 5 g
tłuszcze: 11 g
cholesterol: 0 mg
Cudowne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńPoproszę porcyjkę na śniadanko. Mniam
OdpowiedzUsuńnie ma jak domowa granola:) boski deser/śniadanko:d
OdpowiedzUsuńJa często robię podobną na patelni:)
OdpowiedzUsuń