![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixZADqSESrBa97h9ROtg8D1Qv7EIua1EiyKAl52TBiS9N-ov-QHgiGOnKRTFHtKB9Q2mc30sWiMm-DA-_XSBz1KGfJTzLzSWcaq9KlXystGLYK4Qju7g7rn2lbqzhMKqq4YHI30x8ERvJ5/s640/granola1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhapgIhCf8jmPNfumDKIOk1A_K2BHoVx0AX7gs0naoJTMxWkQYLz_7EhJJuW5CPhlIcdoEoOVOJoGj-SIhdh8q3Sp2_YoLlfJMeFPbr4NnrDOlC-f7ubXbfgRvhNDNag365dH6ogQJSzaAf/s640/granola+z+orzechami1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjppwkEdAMUCk5lLE3wjjoU4sRC9Y5ESXzUJtFK4H70HnH0-7PGUd-VSaFN9A3tGS5hzl1_ls5wEEJcEdg9a3zpSjxWZDzfOOtnjmIPBQ2SCVeW5l7hwgcOfzub0VhcHWmfwq75v-VV-8ag/s640/Granola+z+orzechami.jpg)
Chrupiąca granola z orzechami - czy może być coś lepszego na pyszne, zdrowe i sycące śniadanie?
Dzięki dodatkowi białka płatki i orzechy są naprawdę mega chrupiące i granola smakuje wspaniale.
Rewelacyjna z dodatkiem jogurtu, mleka czy dodatek do deserów. Gorąco Wam polecam :)
SKŁADNIKI:
250 g płatków owsianych (użyłam bezglutenowych)
200 g orzechów (u mnie nerkowiec, włoskie, migdały)
50 g pestek dynii
50 g pestek słonecznika
2 białka
40 g miodu
3 łyżki stewii
30 g oleju kokosowego
Olej koksowy rozpuść razem z miodem.
Wszystkie składniki wymieszaj razem i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 170ºC około 30 minut mieszając parę razy w trakcie pieczenia. Gotową mieszankę wsyp do szczelnego pojemnika.
Taką granolę można przechowywać kilka miesięcy.
energia: 164 kcal
białko: 8 g
węglowodany: 12 g
błonnik: 5 g
tłuszcze: 11 g
cholesterol: 0 mg
Cudowne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńPoproszę porcyjkę na śniadanko. Mniam
OdpowiedzUsuńnie ma jak domowa granola:) boski deser/śniadanko:d
OdpowiedzUsuńJa często robię podobną na patelni:)
OdpowiedzUsuń