wtorek, 27 marca 2012
Ciastka otrębowo - owsiane
Kolejne dietetyczne i bardzo zdrowe ciacha owsiane. Miękkie i niezbyt słodkie. Idealne...
Takich nigdy nie mam dość...
SKŁADNIKI:
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka otrębów pszennych
1 szklanka otrębów owsianych
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki cukru brzozowego
120 g żurawiny suszonej
80 g orzechów włoskich
2 łyżeczki cynamonu
1 szklanka soku gruszkowego
2 jajka
1/3 szklanki oleju
W jednym naczyniu połączyć składniki suche, w drugim mokre. Zawartość obu naczyń połaczyć razem. Mokrymi rękami z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać mokrą łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale zdrowe smakowitości:)
OdpowiedzUsuńNie dziwie sie, ze nie masz ich dosc - musza byc pyszne!
OdpowiedzUsuńMmm wygladaja pysznie!
OdpowiedzUsuńale ciacho! zjadlabym je sobie z mlekiem, pycha:)
OdpowiedzUsuńa ten sok gruszkowy można by jakoś zamienić, pominąć? :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie testujemy :)
OdpowiedzUsuń