wtorek, 27 marca 2012

Ciastka otrębowo - owsiane



Kolejne dietetyczne i bardzo zdrowe ciacha owsiane. Miękkie i niezbyt słodkie. Idealne...
Takich nigdy nie mam dość...


SKŁADNIKI:
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka otrębów pszennych
1 szklanka otrębów owsianych
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki cukru brzozowego
120 g żurawiny suszonej
80 g orzechów włoskich
2 łyżeczki cynamonu
1 szklanka soku gruszkowego
2 jajka
1/3 szklanki oleju


W jednym naczyniu połączyć składniki suche, w drugim mokre. Zawartość obu naczyń połaczyć razem. Mokrymi rękami z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać mokrą łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut.


6 komentarzy:

  1. Ale zdrowe smakowitości:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dziwie sie, ze nie masz ich dosc - musza byc pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. ale ciacho! zjadlabym je sobie z mlekiem, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  4. a ten sok gruszkowy można by jakoś zamienić, pominąć? :)

    OdpowiedzUsuń