czwartek, 15 marca 2012
Otrębowo - lniane naleśniki
Bardzo szybkie, zdrowe i pyszne śniadanko. Najbardziej mi smakowało z powidłami śliwkowymi, a Mojemu Najmłodszemu z serkiem danio. Polecam. Dla wszystkich.
SKŁADNIKI:
2 jajka
2 łyżki mleka 0,5%
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka słodzika w płynie
1/3 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Odstawić na 5 minut.
Patelnie rozgrzać i wylać omlet. Gdy zetnie się, przewrócić na drugą stronę.
Ja smażyłam na teflonowej patelni do naleśników, bez dodatku tłuszczu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz