środa, 16 maja 2012
Jogurtowy deser z rabarbarem
Pyszny, lekki deser no i z rabarbarem! Czy trzeba o lepszą reklamę?
SKŁADNIKI:
1 op. jogurtu naturalnego
1 łyżeczka syropu z agawy (lub miodu)
kilka łodyg rabarbaru
cukier brzozowy (lub fruktoza, słodzik - co kto preferuje)
kilka orzechów włoskich
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, zalać wodą i ugotować kompot. Posłodzić do smaku.
Rabarbar wyjąc o kompotu, odsączyć i ostudzić.
Jogurt wymieszać z syropem lub miodem. Do wysokich szklanek włożyć po kilka łyżek jogurtu, rabarbar i ponownie jogurt. Posypać orzechami włoskimi.
Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńok w sobote lece na targ po wiecej rabarbaru i próbuję zrobić jodurtowy deser :D wygląda smacznie a w notce na pewno wspomnę skąd mam przepis :D
OdpowiedzUsuń