sobota, 15 grudnia 2012

Kasza jęczmienna z migdałami



Zdrowe, rozgrzewające i pożywne śniadanie na zimowe poranki. Bogata w witaminami i substancje mineralne kasza, morele i mleko jako żródło białka. Pełnowartościowe i bardzo smaczne śniadanie. Polecam!

SKŁADNIKI:
20 g kaszy jęczmiennej
250 ml mleka
3 suszone morele
2 łyżki płatków migdałowych
szczypta cynamonu


Morele zalej gorącą wodą i odstaw. Kaszę ugotuj.
Płatki migdałowe upraż na złoty kolor na suchej patelni. Namoczone migdały pokrój na kawałki. Wsyp kaszę do garnuszka, dodaj morele, zalej mlekiem i podgrzej.
Dodaj szczyptę cynamonu.
Kaszę z mlekiem przełóż na talerz i posyp płatkami migdałowymi

Smacznego :)



5 komentarzy:

  1. Jak delikatnie wygląda :) Na pewno pysznie smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie pomyślałam, by kaszę jęczmienną zjeść z mlekiem... ale w sumie to może być całkiem smaczne

    OdpowiedzUsuń
  3. przepysznie , lubię wszystko co na mleczku ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. o muszę koniecznie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak tylko technicznie..kroimy chyba namoczone morele nie migdały. Ale na pewno wypróbuję pozdr.

    OdpowiedzUsuń