Roladki z łososia wędzonego, nadziewane oliwkami i kawiorem... Danie lekkie, delikatne, szybkie do przygotowania, a zarazem bardzo, ale to bardzo smaczne. Proste, a zarazem wykwintne. Doskonale smakują na ciepło i na zimno. Na specjalne okazje, święta i nie tylko :)
SKŁADNIKI:
100 g wędzonego łososia w plastrach
1/3 czerwonej cebuli
2 garści czarnych oliwek
2 łyżeczki czarnego kawioru
Cebulkę i oliwki posiekaj w bardzo drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wsyp cebulkę i chwile podsmaż. Dodaj oliwki. Podduś razem przez 3 minuty, dodaj kawior i dokładnie wymieszaj.
Nadzienie nałóż na plasterki łososia i zwijaj w roladkę.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż w nim roladki. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.
Smacznego :)


nie wiem jak smakuja te roladki ale wygladaja bardzo apetycznie, mysle, ze polaczenie jest warte grzechu, losos zawsze smakuje i to jest jego domena :) pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńPrzy czytani tego przepisu i oglądaniu fotki w paszczy uzbierała mi się spora ilość śliny...to chyba wystarczający komentarz! :)
OdpowiedzUsuńnie jadłam nigdy czegoś takiego:)
OdpowiedzUsuńachhh francja elegancja!:)
OdpowiedzUsuń