środa, 25 lutego 2015

Bezglutenowy makaron z karczochami i ricottą




Dzisiaj kolejna lekka propozycja na danie z makaronem. Makaron z karczochami i serkiem ricotta...Wszystkie składniki, które uwielbiam na jednym talerzu. Szybkie, proste i pyszne danie bez zbędnych kalorii. Polecam!


SKŁADNIKI na 2 porcje:
150 g bezglutenowego makaronu - np. Gnocchi sardi Garofalo
4 karczochy
100 g serka ricotta
1 łyżka oliwy z oliwek


Makaron ugotuj al dente.
Karczochy oczyść i pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć karczochy, podsmaż i dolej odrobinę wody (ok. 1/4 szklanki). Karczochy duś około 5 minut. następnie dodaj ugotowany makaron, ricottę i delikatnie wymieszaj.
Podawaj natychmiast.

Smacznego :)



6 komentarzy:

  1. Makaron kocham, ale karczochów nigdy nie jadłam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja to samo , smak karczochów jest mi nieznany .

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszny pomysł na makaron:)

    OdpowiedzUsuń