poniedziałek, 30 września 2013

Jaglanka z orzechami




Kasza jaglana z orzechami i mlekiem waniliowym - jedno z moich ulubionych śniadań w ostatnim czasie. Zdrowe, odżywcze, syte.  Pełnowartościowy, prosty i pyszny posiłek. Polecam gorąco!


SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
300 ml mleka sojowego waniliowego
3 łyżki dowolnych orzechów


Kaszę wypłucz. Zalej wodę, odrobinę posól i gotuj do momentu, gdy kasza wchłonie całą wodę. Lekko przemieszaj i odstaw.
Mleko delikatnie podgrzej,  orzechy posiekaj.
Na talerz wysyp kaszę, zalej mlekiem, dodaj orzechy. Możesz dodać dowolne owoce.


Smacznego :)


1 porcja zawiera średnio:

energia: 353 kcal
białko: 14,3 g
węglowodany: 27 g
tłuszcze: 12 g
cholesterol: 12 mg







2 komentarze:

  1. nie ma to jak orzechy w śniadaniu, zawsze :) a jaglanka pyszna i pełna zdrowia!

    OdpowiedzUsuń