sobota, 14 września 2013

Płatki ryżowe z borówkami i jogurtem




Ranki już chłodne więc ja już zaczynam dzień "na ciepło". Dzisiaj propozycja na płatki ryżowe z borówkami i jogurtem - u mnie z cynamonem i migdałami. Zdrowy i smaczny początek dnia. Polecam :)


SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml wody
150 g borówek
5 g płatków migdałowych
1 mały jogurt naturalny (150g)
ew. miód, stewia do smaku, cynamon


Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Wodę zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj.Gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.Na koniec wsyp borówki i dodaj jogurt.Wymieszaj.Możesz dodać cynamon i miód do smaku.
Płatki z owocami przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.

Smacznego :)

1 porcja zawiera średnio:

energia: 326 kcal
białko: 11,34 g
węglowodany: 60g
błonnik: 5,8 g
tłuszcze: 6,8 g
cholesterol: 12 mg


7 komentarzy:

  1. uwielbiam płatki ryżowe, idealna propozycja na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnio też zajadałam się płatkami ryżowymi, genialne są :) ja polałam swoje syropem klonowym i dodałam śliwki. dość klasycznie i prosto, ale pysznie! tak jak u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny i cieplutki pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń