poniedziałek, 23 września 2013

Jaglanka z jabłkami





Jaglanka z jabłkami - na osłodzenie deszczowego, leniwego poniedziałkowego poranku...(te weekendy robią się coraz krótsze;)) To danie już jesienne, syte, proste , szybkie i efektowne. Dla duzych i małych :)
Miłego tygodnia!


SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
ok. 300 g musu jabłkowego ( u mnie na ksylitolu, z cynamonem)



Kaszę wypłucz. Zalej wodą (1 szklanka), odrobinę posól i gotuj do momentu, gdy kasza wchłonie całą wodę. Lekko przemieszaj i odstaw .
W szklance przekładaj kaszę naprzemiennie z musem jabłkowym. Dowolnie udekoruj.

Smacznego :)


1 porcja zawiera średnio:

energia: 289 kcal
białko: 4,8 g
węglowodany: 67 g
błonnik: 4,4 g
tłuszcze: 1,7 g
cholesterol: 0 mg
skrobia: 22 mg




11 komentarzy:

  1. Tak smakowicie wygląda i jeszcze łatwo się robi:) Super:)

    p.s. Jak wyliczasz kcal dla danego przepisu?

    Czy wiesz jak wyliczyć kcal z robionego własnoręcznie np. musu lub powideł?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję.
      Ja korzystam z profesjonalnego programu dla dietetyków, który niestety kosztuje kilka tysięcy złotych... Napisz do mnie maila na pomidoribazylia@gmail.com to Ci coś podeśle :)

      Usuń
  2. Pycha! Uwielbiam jaglankę, w takiej jesiennej wersji jabłkowej mi się podoba! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hej no, znowu (!) kaszka, znowu mi robisz wielką na nią ochotę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taka jaglanka musi być pyszna:))

    OdpowiedzUsuń
  5. leniwy poniedziałkowy poranek? nie znam takiego zjawiska ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  6. szybkie słodkie śniadanie, takie lubię :) i muszę spróbować tego cuda, bo wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń