środa, 27 czerwca 2012

Sałatka z krewetek i mango






Prosta i lekka sałatka o nieziemskim smaku i imponującym wyglądzie. Połączenie lekko pikantnych krewetek i mango okazało się strzałem w dziesiątkę!
Jedliśmy ją na ciepło jako dodatek do sushi i wybornego białego wina... Polecam gorąco!


SKŁADNIKI:
mix sałat
1/2 mango
200 g krewetek tygrysich
1/2 papryczki chilli
oliwa z oliwek


Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć bardzo drobno posiekaną papryczkę.Zeszklij.
Dodaj krewetki przesmaż krótko na patelni - ok. 3-4 minuty.
Na talerzu rozłóż sałatę. Mango obierz i pokrój w kostkę, następnie ułóż na sałacie. Całość polej dobrą oliwą z oliwek.
Na tak przygotowaną sałatkę wyłóż podsmażone krewetki i natychmiast podawaj.

SMACZNEGO :)




5 komentarzy: