poniedziałek, 25 czerwca 2012

Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami


Kolejna propozycja na połączenie truskawek i szpinaku. Lekka i pyszna - idealna na lato :)

SKŁADNIKI:
ok. 150 g świeżego, młodego szpinaku
ok. 100 g truskawek
1 awokado
100 g sera feta light
dressing: 1 łyżka miodu, 1 łyżka octu jabłkowego, 4 łyżki oliwy


Szpinak umyć, osuszyć. Umyte truskawki pokroić w plasterki, awokado obrać i pokroić w kostkę.
Fete de3likatnie pokroić w kosteczkę.
Wszystkie składniki wrzucić do miski.
Składniki dressingu wlać do słoiczka i mieszać przez potrząsanie kilkanaście sekund.
Sałatkę polać sosem i bardzo delikatnie wymieszać.
podawać natychmiast.











2 komentarze:

  1. mmmm, wygląda bardzo smacznie! :) ciekawe co na to mój mąż ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. znakomita sałatka. Połączenie rewelacja!

    OdpowiedzUsuń