Lubię nietypowe połączenia smaków i ta sałatka jest wynikiem kolejnego eksperymentu kulinarnego. Bardzo lekka, zdrowa i efektowna. Dla odważnych :)
SKŁADNIKI:
łosoś wędzony w plastrach
truskawki świeże
rukola
zielony, marynowany pieprz
kilka kropli octu balsamicznego
Łososia układamy na talerzu z kawałkami truskawek, rukola i posypujemy zielonym pieprzem. Przed podaniem można polać kilkoma kroplami octu balsamicznego.

Nigdy nie próbowałam, ale wierzę, że to połaczenie musi smakowac!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, jednak jeszcze nie dojrzałam do łososia z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńjadłam u koleżanki - rewelacja! Ona dodała jeszcze winogrona bez pestek
OdpowiedzUsuńJadłem u koleżanki na imieninach. Trochę inaczej podany, bo w słoiczkach kateringowych. Rewelacja zarówno ze względu na smak jak i wygląd.
OdpowiedzUsuń