piątek, 1 czerwca 2012
Sałatka ze szpinakiem , truskawkami i ricottą
Sałatka, której podobną wersje już proponowałam. Subiektywnie stwierdzam, że wersja z dodatkiem ricotty już lepsza...delikatniejsza. Jednak obie wrsje są przepyszne! Polecam!
SKŁADNIKI:
ok. 150 g świeżego, młodego szpinaku
ok. 200 g truskawek
3 łyżki ricotty
2 łyżki pestek słonecznika
dressing: 1 łyżka miodu, 1 łyżka octu jabłkowego, 4 łyżki oliwy
Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na płaskim talerzu. Umyte truskawki pokroić w plasterki i poukładać na szpianaku. Na tak przygotowaną sałatkę widelcem układamy delikatnie kawałki ricotty i posypujemy słonecznikiem.
Składniki dressingu wlać do słoiczka i mieszać przez potrząsanie kilkanaście sekund.
Sałatkę polać przed samym podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ricotta, camembert..te sery jeszcze przede mną :) Ale łączyłam szpinak i truskawki z mozzarellą i było bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńToz to prawdziwe lato w miseczce!
OdpowiedzUsuńprezentuje się wspaniale, i zapewne też tak smakuje
OdpowiedzUsuńTruskawki sa super w kazdym wydaniu
OdpowiedzUsuńTruskawki sa super w kazdym wydaniu
OdpowiedzUsuń