środa, 29 maja 2013

Płatki ryżowe z brzoskwiniami i migdałami





Dzisiaj mam dla Was przepyszna propozycje na śniadanie - płatki ryżowe z brzoskwiniami i migdałami!   Pogoda nas  nie rozpieszcza i osobiście rano nadal preferuje ciepłe posiłki :) Dzisiejsza propozycja jest syta, delikatna, słodka i te chrupiące migdały.... Naprawdę pyszne początek dnia - bardzo gorąco polecam!

SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka
4 połówki brzoskwiń z puszki
10 g płatków migdałowych

Brzoskwinie zmiksuj na mus. Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj. Dodaj mus brzoskwiniowy i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.


Dla użytkowników speedcooka:  do naczynia miksującego włóż brzoskwinie iz miksuj - prędkość 8 czas, 15 sekund, załóż mieszadło, wlej mleko i podgrzej - gotowanie 80 stopni, prędkość 1. Następnie dodaj płatki ryżowe i gotuj 2 minuty. Gotowe płatki przełóż do miseczki i posyp podprażonymi płatkami migdałowymi.

Smacznego: )

1 porcja zawiera średnio:

energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg





13 komentarzy:

  1. idealne śniadanko dla mnie!:D

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam płatki ryżowe :) są takie delikatne w smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wracam z tbc, kupuję płatki i od razu je przyrządzam w ten sposób! wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja uwielbiam takie cieple, slodkie sniadania :) Zdrowe, pyszne i chyba nigdy sie nie nudza.

    OdpowiedzUsuń
  5. nie jadłam jeszcze płatków ryżowych :) ale wygląda smacznie :) zwłaszcza że są brzoskwinie i płatki migdałowe.. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. no pewnie ,że pycha !! z brzoskwiniami zawsze <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Oo, ostatnio zastanawiałam sie jak by tu użyc płatków ryżowych - bo w wersji solo z mlekiem nie przypadły mi do gustu. Może takie coś mnie przekona? Pysznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A ja bym zjadła na deser!

    OdpowiedzUsuń
  9. jestem wręcz zakochana w Twoim blogu, przepisach, zdjęciach :) tyle tu inspiracji do wykorzystania, że aż boję się o brak czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudowny pomysł z podprażeniem płatków, rewelacja !

    OdpowiedzUsuń
  11. Czy mi się wydaje czy wkradł się błąd? Na początku piszesz żeby podprażyć płatki ryżowe , a niżej piszesz o podprażonych płatkach migdałowych .

    OdpowiedzUsuń