sobota, 9 lutego 2013

Lekki deser - brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi



Brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi i pestkami słonecznika to moja propozycja na lekki, zdrowy deser. Po tłustym czwartku jak znalazł. Szybki, smaczny i bardzo prostu do wykonania. Polecam :)


SKŁADNIKI:
4 połówki brzoskwiń z puszki
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki płatków owsianych górskich np. Kupiec
2 łyżki posiekanych migdałów (dałam migdałowe słupki)
2 łyżki syropu z agawy lub miodu


Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Brzoskwinie włóż do naczynia żaroodpornego wydrążoną stroną do góry. Słonecznik, płatki owsiane, migdały i miód wymieszaj razem bardzo dokładnie.
Przygotowaną mieszankę ułóż na połówkach brzoskwiń i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Brzoskwinie możesz podać kremowym jogurtem naturalnym.

Smacznego :)





8 komentarzy:

  1. fajny deserek , brzoskwinki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na lekki deser :)

    OdpowiedzUsuń
  3. naprawdę idealny po czwartkowym szaleństwie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czasami zastanawiam się skąd wy bierzecie te wszystkie pomysły na te super posiłki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Deserek pyszny! Zapraszam na mojego raczkującego bloga kulinarnego:)

    OdpowiedzUsuń
  6. nie pozostaje mi nic innego jak kupić brzoskwinie!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. To na pewno jest pyszne ! ,aż wypróbuję na innych owocach.zapraszam do dyskusji na temat sylwetki : http://perfektbin.blogspot.com/ ,nie jest to reklama bloga tylko zachęcenie do dyskusji na temat jednego posta.

    OdpowiedzUsuń