sobota, 9 lutego 2013
Lekki deser - brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi
Brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi i pestkami słonecznika to moja propozycja na lekki, zdrowy deser. Po tłustym czwartku jak znalazł. Szybki, smaczny i bardzo prostu do wykonania. Polecam :)
SKŁADNIKI:
4 połówki brzoskwiń z puszki
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki płatków owsianych górskich np. Kupiec
2 łyżki posiekanych migdałów (dałam migdałowe słupki)
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Brzoskwinie włóż do naczynia żaroodpornego wydrążoną stroną do góry. Słonecznik, płatki owsiane, migdały i miód wymieszaj razem bardzo dokładnie.
Przygotowaną mieszankę ułóż na połówkach brzoskwiń i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Brzoskwinie możesz podać kremowym jogurtem naturalnym.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajny deserek , brzoskwinki <3
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na lekki deser :)
OdpowiedzUsuńnaprawdę idealny po czwartkowym szaleństwie! ;)
OdpowiedzUsuńCzasami zastanawiam się skąd wy bierzecie te wszystkie pomysły na te super posiłki :)
OdpowiedzUsuńale fajny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuńDeserek pyszny! Zapraszam na mojego raczkującego bloga kulinarnego:)
OdpowiedzUsuńnie pozostaje mi nic innego jak kupić brzoskwinie!:)
OdpowiedzUsuńTo na pewno jest pyszne ! ,aż wypróbuję na innych owocach.zapraszam do dyskusji na temat sylwetki : http://perfektbin.blogspot.com/ ,nie jest to reklama bloga tylko zachęcenie do dyskusji na temat jednego posta.
OdpowiedzUsuń