
Dietetyczne, bezglutenowe naleśniki bananowe ze świeżymi truskawkami. Idealne śniadanie na ciepły dzień. Lekkie i pyszne!
SKŁADNIKI:
1 banan (ok. 150g)
2 jajka
świeże truskawki
Banana zmiksuj blenderem z jajkami. Patelnie teflonową rozgrzej i wylej ciasto bananowe. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z truskawkami.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 274 kcal
białko: 9 g
węglowodany: 50 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 6 g
cholesterol: 300 mg
wyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuńJutro będą na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńApetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie naleśniki! Robiłam podobną wersję, ale to były placuszki :3
OdpowiedzUsuńjuż lece do kuchni robić! akurat dzisiaj zakupiłam banany i truskawki, fantastycznie, dzięki! :)
OdpowiedzUsuńhttp://magdafit.blogspot.com/