piątek, 20 czerwca 2014
Indyk pieczony w musztardzie francuskiej
Indyk pieczony w musztardzie czyli najszybszy i najprostszy sposób na domową wędlinę. Idealny do kanapek, sałatek i przekąsek. Banalny w wykonaniu i bardzo smaczny. Polecam gorąco:)
SKŁADNIKI:
1 filet z indyka (ok. 1,2 kg)
1 słoik musztardy francuskiej
Filet z indyka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wysmaruj dokładnie z wszystkich stron musztardą francuską. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę.
Smacznego :)
100 g mięsa zawiera średnio:
energia: 134 kcal
białko: 27 g
węglowodany:2 g
błonnik: 0,17 g
tłuszcze: 2 g
cholesterol: 68 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniamm ale pychotka, lubię Twoje przepisy, Ostatnio wzięłam przepis z posta "Warzywa na ciepło" i powiem, że pychotaaaa :) z tego przepisu na pewno skorzystam na niedzielę, bo mam gości-mam nadzieję, że mi wyjdzie :)
OdpowiedzUsuńwww.daariaaa.com
Muszę wypróbować bo te wszystkie pseudo wędliny ze sklepów są coraz gorsze, a nie ma to jak własne wyroby;)
OdpowiedzUsuńW takiej marynacie musiała być bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuń