![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPESyUKqTF5mvAoSuAuD8ZAs5dlB4H7wZyI4E1IDIoBsACLEbl_ROIH9IqqqJXX1JrPmXiW3pFTQJdP0Qzy-bOo1C1GhGW0-7_ES7ix51EN__iZuDxZB3N-yzvFDOl5eaGHVPQ_Cl-FpTU/s200/60_minut.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuDx3QX12DXeUWOkgCQXyw1VK39_bDFCt6RG16xQ5k1q9F5EYMKOkxHUjcgkuKeFzz6dADsihdAVyqbmKmz0iHnjh4Nr4FoZK8GmoAHhO4a5Ks0zW8hv1sR5CmojE1i4NQlWE_wD8NMgr2/s200/bez_glutenu.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEin-rK_Er-1v5mhsfLmcbb-yEBY0H4IwESycHUFJA2sY5h9SxiGOtXgqvIJbaW13aZ3CbQTxj9QrcjtjxvpGs303ejmps1qa21V7huXyZOkRfpwl5QNS_NPCEEwRZ3rMRY4hq321K_nQHxS/s200/bez_jajek.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv_aj1FgIbAXGD1C-SVIiIH-rYyphpXj_hKfBFfOXtdTWYz0KYJ449XRQBU9wzkCerZ7xEHv0L_W-xgDUYZlUMLUxThIkxQ7Sy71cJUhItqaxmuSE_EOKnMHgU5DqGT2ADEMddjtraa30w/s200/bez_mleka.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY8YuM6-LJz1UGoNDmI1iRGiSIpnU3bcd34MvLeU5ArbefX7i9ddRyKja2liBR2swAac772bCfji4yeV8iYI9rRcSIK08bY8a59SPtaVdPfsXAymnamr8d9kqTjeWkcD75B8BOrpwVB0Vp/s200/faza1.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoB22U27AkOe4FX0HSCgsOOUGBWBdbA_g4GS3dTvj7dZRNrUA2F_KXDe5Tsi0rhZgUjcla_RNuNoBZ6HuC9Sf_k-W0yZuKjGCUS4VDyNjEjjjnaeeq5yVHMlPdNhh5AZ1JR31EKuxL-rjT/s200/faza2.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinV9Jf9q4HzgDfUSFCigcqhkW4E6CFpb56v_tIcVhlliV-_LxDbTpqLoazsf0Le4JVOEjBJMl7HbtepRyoqK4YphXl2v-pzXtQrw8F00cACiTdlvqaLD_c4j5UpjSQ0Go6hJsHbJAzqxgq/s200/faza3.png)
Indyk pieczony w musztardzie czyli najszybszy i najprostszy sposób na domową wędlinę. Idealny do kanapek, sałatek i przekąsek. Banalny w wykonaniu i bardzo smaczny. Polecam gorąco:)
SKŁADNIKI:
1 filet z indyka (ok. 1,2 kg)
1 słoik musztardy francuskiej
Filet z indyka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wysmaruj dokładnie z wszystkich stron musztardą francuską. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę.
Smacznego :)
100 g mięsa zawiera średnio:
energia: 134 kcal
białko: 27 g
węglowodany:2 g
błonnik: 0,17 g
tłuszcze: 2 g
cholesterol: 68 mg
Mniamm ale pychotka, lubię Twoje przepisy, Ostatnio wzięłam przepis z posta "Warzywa na ciepło" i powiem, że pychotaaaa :) z tego przepisu na pewno skorzystam na niedzielę, bo mam gości-mam nadzieję, że mi wyjdzie :)
OdpowiedzUsuńwww.daariaaa.com
Muszę wypróbować bo te wszystkie pseudo wędliny ze sklepów są coraz gorsze, a nie ma to jak własne wyroby;)
OdpowiedzUsuńW takiej marynacie musiała być bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuń