![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3IGmuRnuegN0eD32jcrYpEbnLgWkEsq82waazVUrdq0xruimn1qnmVhRoi6JMGmJ26u7uHfvJJyiqDx2VhuIz79gaI507Gj3ygU8DWNP9cbnw86_Bx-05KI8T0bG4Cl9kA5QlHHfvs1UR/s640/sa%C5%82atka+ze+szparagami+i+%C5%82ososiem.jpg)
Sałatka ze szparagami i wędzonym łososiem to pozycja, która w sezonie szparagowym pojawia się u mnie kilkakrotnie. Prosta i szybka do wykonania, a przy tym bardzo smaczna i lekka. Polecam gorąco.
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 op. miksu sałat z rukolą
1 pęczek białych szparagów
1/2 zielonego ogórka
6 rzodkiewek
80 g wędzonego łososia
ok. 10 czarnych oliwek
dressing: 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka musztardy dijońskiej, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny
Szparagi ugotuj i pokrój na kawałki. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w plastry.
W misce wymieszaj sałaty, ogórka, rzodkiewkę, kawałki łososia i oliwki.
Składniki dressingu wymieszaj dokładnie i polej sałatkę przed podaniem.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 184 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 17 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 9 g
cholesterol: 28 mg
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXlmW3NuKluE-KJgYcPdrYQXHCBjpId9G0w46TGvpoOLQjIVURyJOBsL07lJ4S-rqdDY_d7G-uGgEENkRM3eKATUp5x40PmbGdiaeA2IET3Fm4d35QEuGN6NB3vRNwD6xRBxf1NdhhKmue/s640/sa%C5%82atka+ze+szparagami+i+%C5%82ososiem1.jpg)
takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam :) jest bardzo wiosennie!
OdpowiedzUsuńświetne:) lubię takie sałatki:)
OdpowiedzUsuńale pysznie to wygląda:D pychaaaa
OdpowiedzUsuńmmmmm! wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń