środa, 4 czerwca 2014

Sałatka ze szparagami i wędzonym łososiem



Sałatka ze szparagami i wędzonym łososiem to pozycja, która w sezonie szparagowym  pojawia się u mnie kilkakrotnie. Prosta i szybka do wykonania, a przy tym bardzo smaczna i lekka. Polecam gorąco.

 SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 op. miksu sałat z rukolą
1 pęczek białych szparagów
1/2 zielonego ogórka
6 rzodkiewek
80 g wędzonego łososia
ok. 10 czarnych oliwek
dressing: 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka musztardy dijońskiej, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny

Szparagi ugotuj i pokrój na kawałki. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w plastry.
W misce wymieszaj sałaty, ogórka, rzodkiewkę, kawałki łososia i oliwki.
Składniki dressingu wymieszaj dokładnie i polej sałatkę przed podaniem.

Smacznego :)

 1 porcja zawiera średnio:

energia: 184 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 17 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 9 g
cholesterol: 28 mg


4 komentarze:

  1. takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam :) jest bardzo wiosennie!

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne:) lubię takie sałatki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pysznie to wygląda:D pychaaaa

    OdpowiedzUsuń