
Sałatka ze szparagami i wędzonym łososiem to pozycja, która w sezonie szparagowym pojawia się u mnie kilkakrotnie. Prosta i szybka do wykonania, a przy tym bardzo smaczna i lekka. Polecam gorąco.
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 op. miksu sałat z rukolą
1 pęczek białych szparagów
1/2 zielonego ogórka
6 rzodkiewek
80 g wędzonego łososia
ok. 10 czarnych oliwek
dressing: 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka musztardy dijońskiej, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny
Szparagi ugotuj i pokrój na kawałki. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w plastry.
W misce wymieszaj sałaty, ogórka, rzodkiewkę, kawałki łososia i oliwki.
Składniki dressingu wymieszaj dokładnie i polej sałatkę przed podaniem.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 184 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 17 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 9 g
cholesterol: 28 mg

takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam :) jest bardzo wiosennie!
OdpowiedzUsuńświetne:) lubię takie sałatki:)
OdpowiedzUsuńale pysznie to wygląda:D pychaaaa
OdpowiedzUsuńmmmmm! wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń