![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBWWNncY9rv-avOo-7iVrqU1cqMAvVgljwEfqI4QFUrTpsFqjF3-g_i7bxloJ4ekZqsv6OHXGurdBSGtMM3RZeEqhdcn1MEpGcK7yqOE62Xp1P-uPGalGGvv6YCrcSOsIn1MEkSnfSlKWz/s200/30_minut.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4B-EJJEBABqEcGofdbpesMuUk3lELm11__XyAew3T1hVmvpzMtYpbvrNhC5YxaBWadYxxjtL4gh3evA7P0kTR6zjgFWk3kJH3uKuS7aJScUdODg6IAoE-0fFOJvlUZZZkibm4pc9fryii/s200/bez_glutenu.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqwRBeBn012DAeGHin7oObYhOWW5q3pVzxOz4ISy5xQnILEa4MdO9tHmlTSDL6zd4J9sofHet9-hg0k-Jcear7CfhETQZoJpKQnpxNP1o8nQlxUJKQnf7lzxIaWaiphyphenhyphen3StzStxISj3B8v/s200/bez_jajek.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjx86AgFLFNR2Vf_FTar2FxqWog7SstIJLY3eiabWJ0g6BQJQgu1DvA3yBYRskbGwp7OEMWYhw71Mu_I_ZcOVAB25xNb8_uI19Qjkv8gYZMj-OxUPhnorE8ZynYvabeg5Kj2nIlWqzpveSc/s200/bez_mleka.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWLR9moAIPBaqMdvVe5UdFBbUWojTKwn6Clb_wvKYwwnMHFU_qudnMSektKxaNx_63ky3w3E4MgkDadlUQDMnO4EH0RkcIjQKpxa1d6SA8aDMwRXD4Jv6Oy2r_LCBZw3eMBAD_okV5zeCG/s200/wegetarianskie.png)
Kolejna propozycja na pyszne, letnie śniadanie. Ryż gotowany na mleku ryżowym, zagęszczony budyniem waniliowym...Podstawa do tworzenia bardzo ciekawych, smacznych i energetycznych śniadań :)
SKŁADNIKI:
1/2 szklanki ryżu do risotto
2 szklanki mleka ryżowego
1 łyżka budyniu
cukier brzozowy do smaku
truskawki
płatki migdałowe
Budyń rozpuść w 1/4 szklanki mleka. Ryż podpraż na suchej patelni przez minutę i wlej szklankę mleka. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu i dolewaj mleko gdy ryż go wchłonie. Po około 12-14 minutach gdy ryż będzie miękki dolej rozpuszczony w mleku budyń i posłodź do smaku. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia. Ryż wyłóż do miseczek, dodaj pokrojone truskawki i posyp płatkami migdałowymi.
Bardzo dobra propozycja dla dzieci i nie tylko :D
OdpowiedzUsuńbiorę go:) extra!
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka:D
OdpowiedzUsuń