![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaqoFAtT3UsCKBY-hQZs-3AFk-hGsqRjhcrSd9MQbnQyOdLU39xq8O6qBokuYm_4EYM03ZFoebkt7Ioy3fbc1FYP55n9siKrWJzBe9KWeHI7DXefMl0JoV1I6TkA9pfZ4wZklWeCk2lEYm/s640/30_minut.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRxF1UYqBJlq5eQC7pH5iHl2F2l03gdpWv2HV5HLKTsVifzlBi6KHvwPQx039mrsnglUIOGtCt97DvD3j3vx0WJc0EMDJJ42V_A0FQYaEru3UO6qXWbIxXyRXYy0Fvs6fHC4nkrM2v0lvP/s640/bez_glutenu.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu1vldMtKfgaTTQOdRknV9JH7sqXmHe1x6HM6u_uXGFS3ui3yQGdq0oPu8Ol39eNbf2jWPdcP5k9oQ6iMiwplyYEjPI8riqYLt1QdcZ-KYk_w2JybTXmyK7825XTweHp6yCdeoVaBenTVy/s640/bez_jajek.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKSxiqCBd1NaSl_h3MCbauYwXWTLVFEVvw0p0cWcNzXwh7Veh1ecbzXdb1XOc6ATJ_i74V6EweDQJfq91_3ln-mxt3EVryq_r0R8X2Ei5xy4h548zXpvul-hf_ux2KUGveBQKwl-YSz1p_/s640/bez_mleka.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlc2aa-NoGzc8hiHQDKLyug8rbydFIuSiY6neQXu5EXCd1A7AaLFazAVae8ZSMHhptqcnWGElW9x2uvMiTDzZdI9iOPoejpdI5Kr2ZhG9iJZ5Pvqe4Nvdhrf99hMRyesUAeiLvfkTYUx9v/s200/faza3.png)
Szparagi owinięte w filet z kurczaka i szynkę parmeńską - proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Szparagi się już kończą więc już ostatnia szansa na przygotowanie tego niezwykle smacznego i lekkiego dania. Polecam gorąco!
Składniki na 2 porcje:
2 średnie piersi z kurczaka
6-8 zielonych szparagów
4 plastry szynki parmeńskiej
oliwa z oliwek
1/3 szklanki białego wytrawnego wina
Szparagi oczyść i podgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie.
Filet z kurczaka rozbij, popieprz i na środku ułóż podgotowane szparagi. Zawiń w roladkę, owiń plastrami szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką.
W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i obsmaż roladkę ze wszystkich stron, wlej wino i duś pod przykryciem około 20 minut dolewając wodę w razie konieczności.
Podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego:)
1porcja zawiera średnio:
energia: 227 kcal
białko: 38 g
węglowodany: 4 g
błonnik: 1,5 g
tłuszcze: 7 g
cholesterol: 95 mg
wyglądają super:)
OdpowiedzUsuń