wtorek, 1 lipca 2014

Komosa ryżowa (quinoa) z owocami i salsą z awokado






Wspaniałe, lekkie bezglutenowe i bezmleczne śniadanie. Komosa ryżowa z owocami z salsą z awokado - okazuje się, że połączenie doskonałe!

SKŁADNIKI na 2 porcję:
3/4 szklanki komosy ryżowej (quinoa)
1/2 miękkiego awokado
1/2 cytryny
1 szklanka mieszanych owoców miękkich


Komosę ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:1 i jeszcze ciepłą wyłóż na talerz. Dodaj owoce.
Awokado dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Podawaj z komosą.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł na danie z komosą i awokado.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy tego nie jadłam, ale wygląda smacznie, więc czemu by nie spróbować :]

    OdpowiedzUsuń