![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifbN1jdUBzYCt8ovzn-LjAm_K-JHQ3YHuvUMIinK-ELTCJt1vXH6bzoeQi6ERurekumveOpEWxe_Vlnrufo1nI55GaIzpnsMpTjoGrnTAfOe9UnoDD5Y1gPycrD2RUUqSdyP8Nrq6EQv4p/s200/30_minut.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWhIa3bo445hznEFZGz1qcpAeyE_IWHln9Og8Vvx7fE2Bjb3pIcqUgSYae8dX1Hf8MkAJ0eTgd-qIiZcqNBiOqX-vnR3emGDEUtPROBzvSE851Y6Df7ChBPL4CW5Tf6KBfjBPVRfXt7xhT/s200/bez_glutenu.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidX4zRxUXyzuHlP9qbKd7qUJARw33Orzo4l3COuiTN7vuK3Q9KNfUnBWxC_IwMAL2g65osybhROkSAJiatwyvr1RLDMLjmHUZTk1SS20DWefd_cqqDs9eVxRDYfsH1ikRcCATJBILyAmh0/s200/bez_jajek.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp4jxVtgkYpvnvH0bCVKlKxH-NQY7BcpkUITtCA5gF48HmFGBZuGTm_uD3FExT6IHDPNvV9Ggv6fVD3EgP0JbTwnR68OqRDJSUy9QSpcyREjx9BvM4EP-jsWh24KQU1nKZozvlazSua8Qr/s200/bez_mleka.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjyi7xcvqcQ9hZ8JEiDFgRkK4xM3bBWnDNvaticLmODSwzqRUMWZ_xGwcEYZKjD8LG7wlqmO6VDDPnKuZzV5wCnUu2UFWIXIq6P-TD5iGRjlMVLPWV23nELnBz3PFTbUOVt3NjvbhSFuVR/s200/faza1.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6Ag_OzfxE6_9CLOuB-AU7BK8V7j2T3zihCj87rQx8uPGMVSKZlHqMw8maNhY-Ohy6xfmEeSTvdmnegk0YteHbQQcR_BBLL_9U8AFjBYptJ8D-ig6ll6JW87l481-u6t325XdXc3-E3ko/s200/faza2.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwKRSBCF7JNqJgBG0djVtqlJb4m6IMkYLw6aBXeDPYTGu5v_JtaCbd7HTFPI2HpkfMUcqdf5RohIgvQpeDC8KBgCE6u9CS5bcSmaZ87U9rU32g4spC-9J8hYxZKg5hA8OI1PCLdhs-3HoG/s200/faza3.png)
Halibut pieczony z kurkami to propozycja na lekkie, niskokaloryczne i pyszne danie. Delikatna biała ryba w połączeniu z kurkami stanowi bardzo smaczny duet. Świetna pozycja na letni obiad. Inspiracja z kwestii Smaku.
Polecam gorąco :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 filety z halibuta (po ok. 180 g każdy)
150 g kurek
1/2 czerwonej papryki
1 por
sól, pieprz, sok z cytryny
ulubione zioła np. rozmaryn
Fileta umyj, usuń ości i osusz, skrop sokiem z cytryny.
Kurki oczyść, paprykę pokrój a paski, pora w plastry.
Na kawałku papieru do pieczenia ułóż filet, lekko go posól, popieprz. na rybie ułóż pokrojonego pora, paprykę oraz kurki. Posyp ziołami i pieprzem. Dodatkowo umieść rybę w folii aluminiowej i szczelnie zwiń.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po upieczeniu odwiń folie i paiper i odstaw na 3 minuty do odparowania.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 216 kcal
białko: 40 g
węglowodany: 8 g
błonnik: 4 g
tłuszcze: 4 g
cholesterol: 74 mg
Cóż za fantastyczne połączenie, uwielbiam kurki - pycha !
OdpowiedzUsuńpycha, aż ślinka cieknie. super, super, bo akurat jestem na etapie poszukiwania nowych, nieznanych przepisów :)
OdpowiedzUsuńKurki... są przepyszne. Nie jadłam ich nigdy w połączeniu z rybą. Ale spróbuję :-)
OdpowiedzUsuń