czwartek, 16 października 2014
Deser czekoladowy z kaszy jaglanej
Dzisiaj rozpusta :) Deser czekoladowy z malinami z ...kaszy jaglanej i banana :) Bardzo syty i zdrowy deser, bez glutenu czy mleka więc idealny dla alergików. Polecam : )
SKŁADNIKI na 4 porcje:
1 szklanka kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
2 szklanki wody
biszkopty (użyłam bezglutenowych)
3 łyżki ciemnego kakao (użyłam Super Cocoa Diet Food)
2 łyżki miodu lub syropu z agawy
2 szklanki mrożonych malin
Kaszę jaglana wypłucz dokładnie, wrzuć do garnka,zalej gorącą wodą i ugotuj. gdy kasza wchłonie wody zdejmij ja z ognia i odstaw na ok. 20 minut.
Do ugotowanej kaszy dodaj banana, kakao i syrop z agawy lub miód. Zmiksuj blenderem na krem.
W wysokiej szklance umieść naprzemiennie maliny, krem, biszkopty, krem i udekoruj malinami.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 240 kcal
białko: 7 g
węglowodany: 47 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 5 g
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda smacznie :]
OdpowiedzUsuńświetny deser! lubię wszelkie desery na bazie kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję. Lubię kaszę jaglaną, ale na słodko jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuń