czwartek, 22 listopada 2012

Sałatka z granatem i serem ricotta


Sałatka z pestkami granatu, pomidorkami i rozpływająca się w ustach ricottą...
Bardzo szybka do zrobienia, lekka i pełna witamin. Gorąco polecam!


SKŁADNIKI:
1 opakowanie rukoli lub mieszanych sałat
6 pomidorków koktajlowych
100 g ricotty
1/2 granatu
miodowy sos winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy z oliwek (użyłam Monini extra vergine)


Na talerzu rozłóż rukolę lub sałaty. Pomidorki pokrój w ćwiartki.Pestki z granatu wydrąż.
Na rukoli pookładaj pomidorki, delikatnie nakładaj nożykiem kawałki ricotty i posyp pestkami granatu.
Miód wymieszaj dokładnie w filiżance z octem winnym, dolej oliwę. Wymieszaj dokładnie do połączenia składników. Sosem polej sałatkę przed podaniem.

SMACZNEGO :)


4 komentarze: