piątek, 9 listopada 2012

Sałatka z łososiem, awokado i kaparami



Prosta i bardzo szybka sałatka z wędzonym łososiem, awokado i kaparami.
Składniki można modyfikować bez końca. Świetna sałatka na lunch lub kolacje z kawałkiem pełnoziarnistego pieczywa.
Polecam gorąco!



SKŁADNIKI:
1 cykoria
1 awokado
150 g wędzonego łososia
3 łyżki kaparów
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sok z cytryny
pieprz



Cykorie pokrój w paseczki. Awokado pokrój w kosteczkę, łososia w paski.
W szklaneczce lub miseczce ułóż cykorię, awokado i łososia. Polej kilkoma kroplami soku z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i posyp kaparami.



12 komentarzy:

  1. Znakomity sposób na podanie, już nie mówię o składnikach które ubóstwiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bajecznie i musi być pyszne:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ciekawie podana! A kaparów nigdy nie jadłam i chętnie bym to zmieniła.

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę kiedyś spróbować, bo awokado, łososia i kapary wprost uwielbiam, a to połączenie wydaje się bardzo ciekawe:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniała i piękna potrawa!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajne połączenie składników ;) I do tego sposób podania - aż chce się jeść!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam łososia z awokado, muszę spróbować dodać jeszcze kapary!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  9. Zrobilam i bylo super. dzieki Aniu za fajne pomysly.

    OdpowiedzUsuń