piątek, 9 listopada 2012
Sałatka z łososiem, awokado i kaparami
Prosta i bardzo szybka sałatka z wędzonym łososiem, awokado i kaparami.
Składniki można modyfikować bez końca. Świetna sałatka na lunch lub kolacje z kawałkiem pełnoziarnistego pieczywa.
Polecam gorąco!
SKŁADNIKI:
1 cykoria
1 awokado
150 g wędzonego łososia
3 łyżki kaparów
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sok z cytryny
pieprz
Cykorie pokrój w paseczki. Awokado pokrój w kosteczkę, łososia w paski.
W szklaneczce lub miseczce ułóż cykorię, awokado i łososia. Polej kilkoma kroplami soku z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i posyp kaparami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dobre musi być :)
OdpowiedzUsuńZnakomity sposób na podanie, już nie mówię o składnikach które ubóstwiam :)
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie i musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Jak ciekawie podana! A kaparów nigdy nie jadłam i chętnie bym to zmieniła.
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś spróbować, bo awokado, łososia i kapary wprost uwielbiam, a to połączenie wydaje się bardzo ciekawe:)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglada;)
OdpowiedzUsuńWspaniała i piękna potrawa!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo fajne połączenie składników ;) I do tego sposób podania - aż chce się jeść!
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia z awokado, muszę spróbować dodać jeszcze kapary!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZrobilam i bylo super. dzieki Aniu za fajne pomysly.
OdpowiedzUsuńwspaniały przepis *kradne* :)
OdpowiedzUsuń