niedziela, 4 listopada 2012

Lekka sałatka z camembertem i kaki + przypomnienie o konkursie



Bardzo prosta i szybka sałatka z jednym z moich ulubionych jesiennych owoców - kaki. Do tego kawałki jogurtowego camemberta i żurawinowy dressing. Pychota!

SKŁADNIKI:
mix sałat
100 g camemberta light
1/2 owocu kaki

dressing:
2 łyżki suszonej żurawiny, 6 łyżek oliwy, 3 łyżki octu winnego,6 łyżek wody



Żurawinę namocz w wodzie i odstaw.
Na talerzu ułóż sałatę i poukładaj na niej pokrojony owoc kaki oraz pokrojonego na kawałki camemberta.
Namoczoną żurawinę, oliwę, ocet i wodę zmiksuj dokładnie blenderem. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem przed podaniem.

SMACZNEGO :)




Przypominam, że jeszcze tylko do północy czekam na wasze zgłoszenia w konkursie z Wysowianką. Szczegóły tutaj.

Zapraszam serdecznie!

7 komentarzy:

  1. smak kaki bardzo mnie ciekawi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. osobiście jak dla mnie dressing psuje walor estetyczny

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna sałatka...szybka w przygotowaniu - czasem to bezcenne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna sałateczka Angie:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń