niedziela, 4 listopada 2012
Lekka sałatka z camembertem i kaki + przypomnienie o konkursie
Bardzo prosta i szybka sałatka z jednym z moich ulubionych jesiennych owoców - kaki. Do tego kawałki jogurtowego camemberta i żurawinowy dressing. Pychota!
SKŁADNIKI:
mix sałat
100 g camemberta light
1/2 owocu kaki
dressing:
2 łyżki suszonej żurawiny, 6 łyżek oliwy, 3 łyżki octu winnego,6 łyżek wody
Żurawinę namocz w wodzie i odstaw.
Na talerzu ułóż sałatę i poukładaj na niej pokrojony owoc kaki oraz pokrojonego na kawałki camemberta.
Namoczoną żurawinę, oliwę, ocet i wodę zmiksuj dokładnie blenderem. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem przed podaniem.
SMACZNEGO :)
Przypominam, że jeszcze tylko do północy czekam na wasze zgłoszenia w konkursie z Wysowianką. Szczegóły tutaj.
Zapraszam serdecznie!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńsmak kaki bardzo mnie ciekawi :)
OdpowiedzUsuńosobiście jak dla mnie dressing psuje walor estetyczny
OdpowiedzUsuńApetyczna i fajna sałatka:)
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka...szybka w przygotowaniu - czasem to bezcenne :)
OdpowiedzUsuńŚwietna sałateczka Angie:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńpychotka:)
OdpowiedzUsuń