czwartek, 8 listopada 2012
Pierogi leniowe w wersji light
Pierogi leniwe w wersji light? Czy to możliwe? Oczywiście, że tak! Uwielbiam leniwe i oczywiście najlepsze są takie w typowym barze mlecznym z cukrem i masełkiem, ale jak chcemy zdrowo i dietetycznie się odżywiać to te pierogi są naprawdę bardzo smaczną alternatywą. Spróbujcie sami i oceńcie. Ja gorąco polecam :)
SKŁADNIKI:
250 g chudego twarogu (najlepiej, gęstego mielonego - ja użyłam ZOTT 0%)
1 jajko
2 łyżki otrębów pszennych
Jogurt bezcukrowy do polania pierogów
Twaróg dokładnie wymieszaj z jajkiem i otrębami. Odstaw na 10 minut.
W garnku zagotuj wodę. Mokrymi rękami formuj kulki i wrzucaj na gotująca wodę. Gdy pierogi wypłyną wyjmuj delikatnie łyżką cedzakową.
Podawaj z jogurtem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ooooo, to są przysmaki którym brakuje mi w czasie diety :)
OdpowiedzUsuńzrobię w weekend z przyjmenością :)
Świetny przepis :D Kilka razy robiłam taką wersję leniwych i bardzo mi posmakowały. Chyba trzeba to powtórzyć :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie twarogowe kluseczki ;d
OdpowiedzUsuńsuper przepis;)
OdpowiedzUsuńpróbowałam dzisiaj zrobić te leniwe i nie skleiły mi się.. :/ czy może mi ktoś powiedzieć, dlaczego tak się stało...?
OdpowiedzUsuńMysle, ze kwestia sera jakiego uzylas. Najlepiej wychodza z sera mielonego jak na sernik zott lub Emilki. Robilam je wiele razy i nigdy nie mialam z tym problemu...
UsuńPrzykro mi, ze Ci nie wyszly :(
ok, dziękuję :) spróbuję jutro jeszcze raz :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńile kalorii mają?
OdpowiedzUsuńŚwietny blog i wspaniałe przepisy. Dziękuję za cudowne i smaczne inspiracje! ;-)
OdpowiedzUsuń