poniedziałek, 14 stycznia 2013
Kokosowe płatki ryżowe z musem jabłkowym
Pyszne, rozgrzewające śniadanie na zimowe, mroźne dni. Błyskawiczne płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, musem jabłkowym i ciepłym mlekiem. Pychota :)
SKŁADNIKI:
3 łyżki płatków ryżowych np. Kupiec
1 szklanka mleka
2 łyżeczki wiórków kokosowych
2 łyżki musu jabłkowego
opcjonalnie: miód lub cukier brzozowy
Mleko zagotuj. Do gorącego mleka dodaj płatki ryżowe i wiórki kokosowe i gotuj 2 minuty ciągle mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj mus jabłkowy i w razie konieczności dosłodź do smaku.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zdrowe, lekkie i smaczne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPyszne :) muszę sobie takie płatki kupić i zaserwować takie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńpyszności muszę zapisać sobie przepis.zapraszam na mojego bloga , odchudzam się od 2 tygodni , mam nadzieje ze będziesz mnie wspierała !
OdpowiedzUsuńbd do ciebie często zaglądała :) u mnie nowy post na temat motywacji ,wyprzedaży i przepis ,może ciebie zainteresuje mój post . Pozdrawiam http://perfektbin.blogspot.com/
najlepsze potwierdzenie na to, że lekkie może być też smaczne :)
OdpowiedzUsuńdobre te płatki? bo przymierzam się od dłuższego czasu do kupna ;)
OdpowiedzUsuńhttp://emptytaste.blogspot.com/
już wiem co zrobię sobie jutro na śniadanie;)
OdpowiedzUsuńmniam , muszę je spróbować ;d
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na śniadanie na pewno niedługo spróbuję :)
OdpowiedzUsuńjedna z moich ulubionych pozycji śniadaniowych! przy okazji utylizuję zapasy dżemu dyniowego :)
OdpowiedzUsuń