wtorek, 3 grudnia 2013
Płatki ryżowe z owocem kaki
Szybkie, proste i lekkie śniadanie - idealne na chłodne poranki. Rozgrzewające i syte. Kaki dodaje słodkości daniu i mi bardzo zasmakowało z dodatkiem cynamonu. Polecam :)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka ( u mnie roślinne)
1 owoc kaki
2 szczypty cynamonu
10 g płatków migdałowych
Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni. Kaki pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone kaki i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dodaj cynamon.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego i ciepłego dnia :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Tego owocu jeszcze nie jadłam na śniadanie, pora spróbować :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam kaki, muszę je dorwać :)
OdpowiedzUsuńMiałam dzisiaj płatki ryżowe na śniadanie, ale z jabłkiem. Jakoś kaki mnie nie przekonało. Miałam raz i było zbyt słodkie.
OdpowiedzUsuńpłatki ryżowe to moje ulubione śniadanie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryżowe a w połączeniu z kaki musiały być wyborne ! :)
OdpowiedzUsuńpysznie! pisze się na takie śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńdużo ostatnio kaki na blogach. ciekawa jestem tego owocu!
OdpowiedzUsuń