środa, 22 stycznia 2014
Lekki dip czosnkowy
Lekki dip czosnkowy na bazie jogurtu - idealny do mięs, wędlin, i warzyw.
SKŁADNIKI:
200 g gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól, świeżo zmielony pieprz
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj dokładnie z jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
1 porcja ( 40 g) zawiera średnio:
energia: 28 kcal
białko: 2 g
węglowodany: 3,4 g
błonnik: 0,12 g
tłuszcze: 0,8 g
cholesterol: 3,2 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetne , akurat jestem an diecie a sosy czosnkowe bardzo lubię:D
OdpowiedzUsuńwypróbuję w najbliższym czasie ;)
OdpowiedzUsuńhttp://diamond-life-healthly.blogspot.com