piątek, 31 stycznia 2014

Przekąski karnawałowe: tartinki z łososiem , anchois, kawiorem i serem truflowym


Proste przekąski na przystawkę - na karnawał, imprezę czy uroczysta kolację. Tartinki z wędzonym łososiem, anchois i pastą z serka oraz serem truflowym. Ja przygotowałam na chlebie bezglutenowym, ale dobry będzie każdy rodzaj pieczywa. Czasochłonne, ale bardzo proste do przygotowania. Smakują wybornie :)


SKŁADNIKI:
pieczywo
łosoś wędzony
anchois
kawior
ser owczy truflowy
pasta z czarnych oliwek
ser feta light
serek typu Filadelfia light
sałata, koperek, cytryna
świeżo zmielony pieprz

Serek Filadelfia wymieszaj z serem feta, dopraw do smaku pieprzem.
Chleb pokrój na cienkie kromki i posmaruj przygotowanym serkiem lub pastą z oliwek. Pokrój na małe kawałki. Na każdej tartince układaj: sałatę, łososia, anchois, ser i dodatki według własnego pomysłu :)

Smacznego :)








5 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszystko co z łososiem <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. tartinki są super <3 ja bym zrobiła na ciemnym makaronie ;)

    OdpowiedzUsuń