piątek, 19 września 2014
Płatki ryżowe na mleku z borówkami
Bezglutenowe płatki ryżowe na mleku kokosowym z borówkami, owocami goji i nerkowcami...Czy można smaczniej zacząć dzień?
Składniki:
1/2 szklanki płatków ryżowych (Kupiec)
1 szklanka mleka kokosowego lub innego roślinnego
1 łyżka owoców goji
1 szklanka borówek
1 łyżka posiekanych nerkowców
stawia lub ksylitol do smaku
Mleko zagotuj i wsyp płatki ryżowe. Gotuj 2 minuty ciągle mieszając. Na koniec wsyp borówki i owce goji. Posłodź do smaku.
Podawaj z posiekanymi nerkowcami.
Miłego dnia :)
1 porcja zawiera średnio:
energia 267 kcal
białko 9 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 4 g
tłuszcze: 3 g
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz