![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvFbJC1oG64DAQNWrATilssNrwVs_fNE5AyhnIXzzFqorR42oKDV273xSt55jpGj3QOK-pNQdVQMvzN28-t7aY-lTPoiEp2fkj5-aHXuerrnLA9udA_FBXmHAA526lGVOf1Oizqa5RLpTz/s200/15_minut.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvWlVVUF3fXFmJNiNSD12-bQPvZslGEp0bpVotEgYkRr3uEzGx6gbumtnJV59-Sb-MrtTgj0Rauqv1tZVHoLVWFoiBQC2r9DXSo468lLNgkD8HfDD_WSjPhx8ucgKqEgZCaMLrBvPRuUan/s200/bez_glutenu.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWEZ11WFxxm3-U6FT0DhkQfiM9Hqs_8tYMSPYDeIVPQ8OQafgRjRxLvi5NrPZzZN6gGRg38QOhtIgjDCPDZ6Bc2eyIrtuFO6gkHZaQtWCCkVsy-oFWiwxW73TgndEqJZxocFJi9t-uuJWn/s200/bez_jajek.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn0bE6B4Awf2oB_hUKb9O13kdm_l54L3zSAbIzqujpvaZn13YOLGzu73f_mYYEX790k3Kz756lZ0yX9labaGEKolki16NRNR8JeDt2_8mWlLFvahXVeCNcKyWzykHpW1Z598jA6eF29Hyi/s200/bez_mleka.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCkjWdFeqntvbXF76MJfgymxYA6_CairIv0M86pXD-9fMlk8oB7-576nLGEVC-T0dTrTT4nEq46z6FD-GAoXiSiiR0avkrh4eusYASQgWo3Qf8ayR7sx_tm5YEqUC6rsDQ-rc35iBtmHmZ/s200/faza3.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdWOd0UMyA4g5vW22A-oPu-YgGfqfbloMCdr7F6_Uo-lNAu-LC46MbzOYJyyOuwA6w1uywJ4PO4GPID3xMqhuVI9GHTKlYGstspvYg5VwANZaiSF45maxmE48cm2eyUSZKLlXSZyMMch_K/s200/wegetarianskie.png)
Komosa ryżowa na śniadanie - z mlekiem roślinnym, brzoskwinia i owocami goji... Poezja w miseczce :) I do tego zdrowa!
Komosa ryżowa to doskonałe źródło białka roślinnego, wapnia, żelaza, fosforu, wit. E i witamin z grupy B. Owoce goji to wspaniałe źródło przeciwutleniaczy, a orzechy włoskie wspaniale odżywią nasz mózg z samego rana. Po prostu Śniadanie Mistrzów!
SKŁADNIKI na 1 dużą porcje:
50 g komosy ryżowej (ok. 4 łyżek suchego produktu)
1 szklanka mleka orzechowego lub migdałowego
1 brzoskwinia
1 łyżka owoców goi
1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
stewia do smaku
Komosę ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:1. Pod koniec gotowania (gdy prawie cała woda zostanie wchłonięta) wlej mleko i dodaj pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię o owoce goji. Gotuj na małym ogniu około 3-4 minut. Posłodź do smaku.
Podawaj na ciepło posypana orzechami włoskimi.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 454 kcal
białko: 18 g
węglowodany: 68 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 11 g
Wygląda pysznie a przepis.. chyba każdy, nawet najoporniejszy się skusi:)
OdpowiedzUsuńpycha!!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię komosę! a Twoja propozycja wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuń