poniedziałek, 22 września 2014
Słodka zapiekanka z quinoa
Słodka zapiekanka z komosą ryżowa i owocami - śniadanie czasochłonne, ale warto. Całość można przygotować wieczorem, a rano tylko zapiec w piekarniku i cieszyć się pysznym, ciepłym śniadaniem. Idealne na udany początek tygodnia :)
SKŁADNIKI:
1 szklanka ugotowanej komosy - quinoa
1 szklanka owoców miękkich (borówki, maliny)
1 jajko
1/3 szklanki mleka kokosowego
ksylitol lub stewia
Komosę wymieszaj z owocami i wsyp do naczynia żaroodpornego.
Mleko kokosowe wymieszaj dokładnie z jajkiem - posłodź wg uznania.
Wymieszane mleko wylej równomiernie na komosę z owocami i posyp płatkami migdałowymi.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 10-15 minut - płatki migdałowe powinny się zezłocić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ale genialny przepis, prosty a świetny pomysł na wykorzystanie komosy :)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na pożywne śniadanie :>
OdpowiedzUsuń